Jelenlegi hely

GUI

Sziasztok,
kezdő linuxos vagyok, a következő problémám merült fel:
Manjaro-kra (Xfce, KDE, Deepin, i3) telepítettem TeamViewer-t. Az Xfce esetében semmi probléma, de
a többinél csak parancs sorból tudom indítani. Tudom, hogy valahogy a grafikus felületre és az
internetes csoportba kellene "belevarázsolni", de nem tudom megcsinálni. Kerestem a net-en,
de használható megoldást eddig nem találtam. Mit tegyek?
Koszonettel

Fórumok: 

Hogy érted azt, hogy csak parancssorból? Az ikonra kattintva nem indul? Vagy nincs is neki ikon? Utóbbi esetben KDE-n a menü keresője nem adja ki? (lehet, hogy nem az internet kategóriában van)

Egyáltalán semelyik kategóriában nincs ikon a grafikus felületen, gondolom launch-olni kelllene? Na de hogyan?

Ugyanúgy telepítetted mindegyik grafikus felületnél?
Volt újraindítás telepítés után?
Én megpróbálnám a menü keresőjébe is beírni, lehet, hogy van neki parancsikon, csak nincs egyik kategóriában sem benne (bár akkor lehet, hogy az 'Egyéb' kategóriába beleteszi.
KDE alatt a kmenuedit alkalmazást nézd meg, próbálj meg vele új menüelemet létrehozni. De biztos az asztalra is lehet létrehozni parancsikont (KDE-t soha nem használtam, de szerintem ott is jobb egérgomb az asztalon).

Igen, minden grafikus felületen egyformán történt a telepítés és volt újraindítás,
bár tapasztalatom szerint nem szükséges ...
Parancsikonja nincs, az opt/teamviewer/tv_bin/teamviewerd-t azonban
Deepin esetében ki lehet másolni a desktop-ra es onnan indul.
Az i3 külön eset, de indítható könnyen, igaz nem az Internet csoportból...
A KDE esetében a kmenuedit megmutatja az 'elvet', de még nem tudom megcsinálni...
Mindenesetre haladok előre... köszönettel

I3-nál hogyan indítható?
KDE esetében mi nem sikerül?
Az a lényeg, hogy a menük '*.desktop' fájlok alapján készülnek. Ezeket általában a csomagok tartalmazzák. De sajátot is létrehozhatsz. A telepített .desktop fájlok a '/usr/share/applications' mappában vannak, de ha sajátot szeretnél létrehozni, akkor a '.local/share/applications/'-ba kell létrehoznod egy '.desktop' fájlt. Pl. '.local/share/applications/teamviewer.desktop'.
Itt egy egyszerűbb, és itt egy összetettebb segítség hozzá.

Köszönöm a segítséget,
a helyzet a következő,
természetesen 'tv.desktop' file nincs a '/usr/share/applications' mappában, de nemcsak a KDE-ben, hanem az XFCE-ben sem (pedig az működik a grafikus felületen)...
Létrehoztam ezért egyet, az egyszerűbb segítséggel megpróbáltam megszerkeszteni, de nem tudok Icon=/usr/share/pixmaps/gcolor2(teamviewer)/gcolor2(teamviewer).xpm file-t bemasolni...
Azután, ha ez sikerülne, probléma lenne $ ln -s ~/myapplications ~/.local/share/applications/ értelmezése és végrehajtása, mert, jelenleg nem megy, utána kell olvasnom...
Ja igen, az /opt/teamviewer/tv_bin/desktop könyvtárban találtam com.teamviewer.TeamViewer desktop és teamviewer.png file-ket, de nem engedi másolni, pedig a com.teamviewer.TeamViewer desktop azonnal indul.
I3-nal, meg kellene néznem, mod+b vagy mod + shift + d-vel parancssori (karakteres, az indítható alkalmazások sora) menü jön fel, ott ha megkeresem a teamviewert, az azonnal indul

I3-at javítanom kell,
helyesen: dmenu * mod+d * karakterszerű
bmenu * mod +ctl + b

"de nem tudok Icon=/usr/share/pixmaps/gcolor2(teamviewer)/gcolor2(teamviewer).xpm file-t bemasolni..."
Az ikon nem feltétlen ott van, akárhova mutathat az elérési útvonala.
A link létrehozásában mi nem megy? (a 'myapplications' mappa helyére bármi kerülhet)

Amúgy a leírásod szerint van egy /opt/teamviewer/tv_bin/desktop/com.teamviewer.TeamViewer fájl, és egy /opt/teamviewer/tv_bin/desktop/teamviewer.png fájl. Mert akkor, ha a com.teamviewer.TeamViewer fájl egy desktop file, akkor azt másold a $HOME-ban lévő mappádba, ahol a desktop fájlokat tartod, és szerkeszd meg, hogy a /opt/teamviewer/tv_bin/desktop/teamviewer.png legyen az ikon. Egyébként én a saját ikonokat is a .local/share/applications mappába teszem, nem külön mappába.

Nos tehát, a $HOME/user/Desktop/Files mappába bemásoltam az /opt/temviewer/tv_bin/desktop/com.teamviewer.TeamViewer desktop fájlt, A segédletből alkalmaztam $sudo ln -s ~/myapplications ~/.local/share/applications/ ?!. Mindegy... sikerült, meg kell értenem, mert nem értem. Jelenleg a home/ti/desktop/files-ben van a teamviewer, és indul. Kimásoltam a desktop-ra onnan is indul... A helyéről, Applications - Internet ott az ikonja, onnan persze nem indul, mert az etc/systemd/system/multi-user.target.wants-ben keresi, és hiába paraméterezem fel helyesen, állandóan ide tér vissza...
Jelenleg itt tartok

Most vettem észre, amit mar régen észre kellett volna vennem: $HOME és .local/share/applications, szóval hidden állomány... na ez tovább bonyolítja a számomra amúgy sem egyszerű helyzetet, de ennek is utána nézek

Mennyire értesz a parancssorhoz?
Ahogy a hozzászólásaidból kivettem, nem nagyon.

Azt is most tanulom, elszoktam tőle, dos-os időkben használtam (MS-DOS 3.3-5.0, Novell Dos7.0).
Viszont kezdem a sejteni ezt a problémámat, este újra kezdem felvértezve és átgondolva a korábbiakkal...

Nem hagyott a dolog nyugodni, és sikerrel jártam.
Szóval, az /opt/teamviewer/tv_bin/desktop/teamviewer.png ikont bemásoltam a /usr/share/applications mappába, a /opt/teamviewer/tv_bin/desktop/ com.teamviewer.TeamViewer.desktop fájl-t a /usr/share/applications-ba.
Az Applications - Internet mappában megjelent a teamviewer ikonja és indul a teamviewer...
Ennyi... köszönöm a türelmet és segítséget.
A parancssoros észrevétel jogos, én is tudom ...

... a .png file-t helyesen a /usr/share/pixmaps mappaba másoltam...

A DOS és a Linux parancssori használata között szerintem lényeges különbség van (bár nem használtam DOS-t). Ha csak DOS alatt használtad, akkor a Linux-hoz itt van egy kis segítség. Ha az már megy, akkor itt van több parancs.

Ezek szerint a com.teamviewer.TeamViewer.desktop fájlban az "Icon=" rész az '/usr/share/pixmaps' mappában lévő ikonra mutatott?

Úgy tűnik igen,
most foglalkozom a Manjaro Cinnamonnal, merthogy ott is ugyanez a helyzet