Jelenlegi hely

Az nvidia-173xx és nvidia-96xx csomagokat eltávolítottuk az [extra] repóból

Az nvidia-173xx és nvidia-96xx driver-csomagokat eltávolítottuk a repókból, mivel inkompatibilisek a legújabb xorg szerverekkel. Ez csak upstream frissítéssel javítható, ami még nem történt meg.

A legtöbb videókártya esetén az xf86-video-nouveau a legjobb alternatíva, erről további részleteket itt találsz: https://wiki.archlinux.org/index.php/Nouveau

Kevésbé kielégítő megoldásként szóba jönnek még az xf86-video-nv és xf86-video-vesa driverek: egyszerűen távolítsd el a régi nvidia driver(eke)t, telepítsd ezeket, és az xorg szerver majd kiválasztja a legmegfelelőbbet induláskor.

Gaetan Bisson, 2011-04-15

hírek címkéi: 

Hozzászólások

Az újabb driverekkel is lehet gond. Nekem spec. KDE bekapcsolt desktop effektekkel nem működik, lemerevedik a kijelző, nem frissül, mindaddig amíg ki nem kapcsolom alt-shift-f12-vel a desktop effekteket. Külön vicces, hogy ki-be kapcsolható a jelenség :-) Más DM-ek kompozittal is mennek, sehol egy hibaüzenet, teljesen misztikus...
Eddig workaround volt, hogy felraktam kézzel a legutolsó hivatalos stable nvidia-féle telepítővel a drivert, de a legújabb xorg-gal már nem lehet pár napja (túl új az X neki), elég kellemetlen.
Ha esetleg valakinek ötlete van, ne kíméljen, bugreportoltam is, a legutóbbi bejegyzésben épp azt ajánlották, hogy az nvidiánál is bugreportoljak :-D de megoldás nuku. Mielőtt a zelóták akcióba lépnének, határozottan jelezném: nem áll szándékomban ablakkezelőt váltani ;-)
Amúgy a nouveau mennyire stabil/használható, valakinek tapasztalata?