Jelenlegi hely

KDE Frameworks és Qt 5

A KDE Software Collection frissült KDE Applications 14.12-re.

A KDE fejlesztők elkezdték a portolni a szoftvereiket KDE Frameworks-re és Qt 5-re. A portolt programok listája a hivatalos bejelentésben olvasható.

Amikor egy KDE alkalmazás KDE Frameworks portja stabilnak tekinthető, a KDE Applicationsban kiadásra kerül, és a Qt4/KDE4 verzió karbantartása megszűnik. Ez azt jelenti, hogy amikor kiadják a portolt verziót, mi is az új verzióra váltunk. Ezzel egyidejűleg megszüntetjük a KDE csomagnevek prefixeit (pl. kdebase-konsole -> konsole).

Az átállás alatt néhány csomag Qt5-öt fog használni, mások pedig Qt4-et. Sokat dolgozunk azon, hogy ez az átállás láthatatlan legyen a KDE4 felhasználók számára, de előfordulhat, hogy a te konfigurációddal nem lesz egységes a programok kinézete. Kérlek a témák és színek szükséges beállítását végezd el mindkét toolkitnél. Ehhez a wikiben is találsz segítséget. Továbbá javasoljuk, hogy frissíts Plasma 5.2-re, mely ezen a héten jelenik meg.

Kérjük, hogy az upstream bugokat a KDE bugzillán jelentsétek. Természetesen nekem (Andrea Scarpinonak) is CC-zhetitek a problémát.

Andrea Scarpino, 2015-01-26