Jelenlegi hely

A KDE SC 4.6 bekerült az [extra] repóba

A KDE bejelentette a Software Compilation 4.6 elérhetőségét. Az upstream változásokat megtalálod a honlapjukon. Mint mindig, most is a legújabb csomagokat szállítjuk.

Ez a kiadás UPower, UDev és UDisks támogatással rendelkezik az elavult HAL helyett. Ezért a hal csomag mostantól nem függősége a kdebase-workspace-nek, így az eltávolítható a rendszerről.

A KDE PIM 4.6 még nem elérhető (a következő minor kiadásban fog megjelenni), így továbbra is a 4.4-es verziót szállítjuk.

Továbbá a legutóbbi Phonon frissítéskor a fejlesztők bejelentették, hogy a Xine backendet nem fejlesztik tovább és PulseAudio kell a működéséhez, így ajánlott a GStreamer vagy VLC backendre való áttérést megfontolni.

Bármilyen hiba esetén próbálkozz új felhasználó létrehozásával vagy a ~/.kde4, /tmp/kde-, /var/tmp/kdecache- könyvtárakban található KDE konfigfájlok eltávolításával/áthelyezésével. Az Akonadi a ~/.config/akonadi és a ~/.local/share/akonadi helyekre menti az adatokat.

Eltávolított csomagok: kdegames-ksame, kdesdk-kbugbuster, kdeutils-okteta.
Új csomagok: kdeaccessibility-kaccessible, kdegames-klickety, kdesdk-okteta, kdeutils-filelight, kdeplasma-addons-concontainments, kdeplasma-addons-runners-events.

Andrea Scarpino, 2011-01-26

hírek címkéi: