Jelenlegi hely

Megjelent a KDE SC 4.4.0

A KDE bejelentette a Software Compilation 4.4 "Caikaku" elérhetőségét. Az upstream változások a http://kde.org/announcements/4.4/ hivatalos honlapon olvashatók. Mint mindig, most is a legfrissebb csomagokat szállítjuk.

Sajnos a frissítéshez felhasználói közreműködésre van szükség a pacman hiányosságai miatt. Így a frissítés két lépésből áll:
% pacman -Sy --asdeps qt
% pacman -Su

Ezenkívül a következő problémák léphetnek fel:
-Gyári nvidia driver esetén hibás bitmap fontok (pl. terminus).
-Ha a kde-unstable vagy testing repókban található virtuoso 5 nepomuk backendet frissíted, konvertálni kell az adatbázisát (http://opendesktop.org/content/show.php?content=119661) vagy egyszerűen törölni kell a ~/.kde4/share/apps/nepomuk/repository/main/data/virtuosobackend-et. A második opció természetesen csak abban az esetben ajánlott, ha nem használtad a napomuk címkéző és komment funkcióit.
-Egyéb problémák esetén először próbálkozz új felhasználóként vagy a ~/.kde4, /tmp/kde-*, /var/tmp/kdecache-* könyvtárakban található KDE konfigurációs fájlok törlésével/áthelyezésével. Az Akonadi a ~/.config/akonadi és ~/.local/share/akonadi könyvtárakban tárolja az adatait.
-Ha problémák adódnak a kde-meta-kdepim csomag frissítésénél, próbálkozz a "pacman -S --asdeps kdepim-runtime" paranccsal.

Pierre Schmitz, 2010-02-09

hírek címkéi: 

Hozzászólások

én a kdemod-ot használom, de hetek ota egy csomag sem frissült, mi történt?
most ez probléma, mert a qtcreator akarja a qt-t de minden más a qtmod-ot

ok, frissül 4.4-re
de meglepett ez a nagy szünet